lauantai 2. huhtikuuta 2016

Tein jutun: megafuntimes.com

Usein nettiä selaillessa tulee sellainen olo, että tässä on hauska kuva ja haluaisin jakaa sen ihmisille. Ei kuitenkaan viitsisi jokaista kuvaa jakaa Facebookissa, Instagramissa, irkissä, Twitterissä, Whatsapissa tai muualla, sillä siitä seuraisi luultavasti närästystystä ihmisiltä, jotka eivät niitä halua nähdä. Eikä blogiinkaan viitsi tehdä postausta missä on 36 mielestäni hassua kuvaa. Mitä tietotekniikan diplomi-insinööri voi tehdä tällaisessa tilanteessa?

Oman hauskojen kuvien sivuston tietty.

Varmasti maailman uskottavin bänneri. Ja nimi.

Sivulle pääsee vaikkapa tästä, jos ei jaksa kirjoittaa osoitepalkkiin megafuntimes.com. Myönnettäköön, ulkoasu ei ehkä ole aivan vuotta 2016 ja näyttää aivan C-koodaajan tekemältä (sattuneesta syystä). Ja jos back-end näkyisi käyttäjälle niin kävisi ilmi että se ei ole paljon parempi (se on tehty nodella). Ajattelin joskus myöhemmin käydä paremmin läpi miten sivusto toimii kun koodia on saatu enemmän hiottua. Aikamoinen korttitalo siitä tuli.

Ostin myös tätä projektia varten elämäni ensimmäisen domain-nimen, mikä itsessään oli jo seikkailu. Jokainen domain-nimien rekisteröijä vaikutti toinen toistaan epäilyttävämmältä, ja googlettaminen paljasti lähinnä omituisia laskutuskeinoja suurimmasta osasta. Päädyin kuitenkin namesilo.comiin, koska se vaikutti vähiten hämärältä.
Sivuston nimi Megafuntimes tulee vanhasta Twitter-botista jonka tein. Botin tarkoituksena oli kertoa heikkoja vitsejä ja kerätä mahdollisimman paljon seuraajia. Paljon tätä syöpäisämpää bottia en osaa kuvitella, pahoittelut siitä. Myöskään Twitter ei vakuuttunut botista, vaan pisti sen alas n. 11 tuhannen seuraajan kohdalla. Voisi kyllä harkita botin uudelleenherättelyä.
Saa nähdä montako kertaa tätä sivua jaksaa lopulta sitten päivittää, vähän huolettaa että alkuinnostuksen jälkeen mielenkiinto lopahtaa. Toivottavasti ei. Hakkereita odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti