tiistai 19. huhtikuuta 2016

Mitä tänään kuunneltaisiin: Wappu_hommat

Wappu. Se alkaa tänään. Sitä varten onkin varsin passeli tekaista soittolista, jota viitsii kuunnella kaljaa juodessa. Tärkeintä ei aina ole se, miten hyvä jokin biisi on, vaan se miten paljon siitä irtoaa tunnetta. Ysäriä, uutta poppia, kasaria, chiptunea, suomirockia, räppiä ja "jotain aivan muuta".Polyteknikkojen Kuoro - Hyvät ystävät ja Ikuisen teekkarin laulu
Paljon tätä osuvampia aloitus- ja päätösbiisejä ei voi tälle soittolistalle kuvitella. Melkein hävettää laittaa näitä samaan listaan muiden kappaleiden kanssa.

Dunderpatrullen - How to Adventure
Nimensä mukaisesti seikkailubiisi. Siistiä. Dunderpatrullen tekee myös hassuja YouTube-videoita. Olen helposti viihdytettävissä. "De är totalt slut på kaffe här"a-ha - Take on Me
Tämä on minun tanssi-, karaoke- ja sammumisbravuuribiisi. Falsetti on vähän haastava, mutta kyllä se muutaman oluen jälkeen aina onnistuu kun on ääni sopivasti kirkastettu.

Joe Esposito - You're the Best, Jari Sillanpää - Malaga, Frederik - Gran Canaria
Myönnettäköön, nämä olivat "viime vuoden parhaat biisit" -listassa, mutta kun ne olivat niin hyviä niin en malttanut olla laittamatta niitä uudestaan.

Runteli - Grilli kuumana ja Minne matka
Olen kuullut villiä legendaa, että verorahoilla maksetussa valtakunnanradiossa on soitettu Runtelia. Pelkästään tämä on riittävän hyvä syy maksella Yle-maksua.

JVG - Tarkenee
Viime Vulcanalian (Oulun Yliopiston avajaisbileet) jälkeen pyöräilin kotia aika töötissä ja kuuntelin koko JVG:n 247365 albumin läpi. Sen jälkeen en ole oikeastaan erehtynyt enää samalla tavalla, mutta kyllä Wappuna sen verran tarkenee että kyllä tämä tähän listaan kuuluu.

Nikke Ankara - Ettei nyt vaan sattuis mitään
Tämä on sellainen biisi, missä hoetaan yhtä lausetta tarpeettoman paljon, ja sitten kuukauden päästä kaikki ihmiset (=ala-asteikäiset lippisjäbät) hokevat sitä kyllästymiseen asti. Loistavaa.

Arttu Wiskari - Kun me diskossa suudeltiin

Kuva-arvoitus

Arttu on sellainen artisti, josta tykkään todella salaa. Arvatkaa oliko pitkä matka ajaa Lapualta Ouluun kuunnellen Radio Suomipoppia odotellen Arttu Wiskarin biisiä. Kannattaa kuunnella myös tämä mash-uppi, tätä kun ei saanu Spotify-listaan.Leidit Lavalla - Hittiputki
Joskus kauan sitten, kun vielä aktiivisesti harrastin DJ-keikkoja, yli neljän minuutin mittaisia biisejä kutsuttiin "kusitaukobiiseiksi". Jos oikein kova hätä iski "jonnekin", niin silloin täräytettiin tulille tämä 9 minuuttinen Leidit Lavalla spektaakkeli, jonka aikana ehti hoitaa isoimmatkin tarpeet.

Eläkeläiset
Wappu ilman Eläkeläisiä on kuin sima ilman hiivaa. Pelkkä pettymys.

Dxxxa D & The Boys - Aikuinen mies
Viime Wapun aikaan istuskelin jonkin verran töissä koodaamassa HTML:ää. Siinä ohessa oli rattoisaa kuunnella Rattoradiota. Tämä biisi soi jossain välissä, ja syystä tai toisesta se jumahti päähän kovemmin kuin kuppa. "Tajuaksä vittu hä tä?"

Vigiland - Pong Dance
Tämä on kappale, josta haluaisin tykätä, mutta se on vain niin tylsä ja mielikuvitukseton että ei pysty. Mutta pakko laittaa, koska beer pong ja vähän hassut lyriikat.

Master Blaster - How Old R U?

Jos tämän näköiset jätkät tulevat kyselemään ikääsi, niin voi olla paras soittaa suoraan poliisille.

Olen aina hämmästellyt tämän biisin nimeä ja tarkoitusta. Kai siinä on jotain viatonta taustalla. Alkuperäinen on kuitenkin tehty kasarilla, se oli hyvin erilaista aikaa. Kai.

En kyllä tiedä näyttääkö tämäkään hiippari yhtään sen vähempää pedarilta.

Scooter
Bilelista ilman Scootteria ei ole bilelista, se on vain lista.

Floorfilla - Anthem #6 (Cassez la Boite)
Joskus kauan sitten, kun videoiden katseluun netistä tarvitsi vielä RealPlayer-plugarin, katsoin tämän videon, ja muistan pelottavat tankotanssijat ja mietin että mitä vittua.Erasure - Always
Herkempää osastoa. Jokainen robotti, yksisarvinen ja hyökkääjä tietää tämän biisin. Niille, jotka eivät tiedä, niin tässä.

Eikä tässä vielä kaikki. Kuten aiemmassa Wappu-postauksessa mainitsin, Oulussa vaikuttaa Wesibussi. Ja Wesibussi on tunnettu loistavasta musiikista. Tämä Wesilinjaksi nimetty soittolista (joka ei ole minun tekemäni) kokoaakin yhteen parhaat Wesibussi-biisit, ja menisinkin niin pitkälle että väittäisin sen olevan parempi Wappu-soittolista kuin oma listani. Ainakin se on legendaarisempi. Suosittelen.Jos näillä soittolistoilla ei Wappua selviä läpi niin sitten kannattaa kuunnella Rattoradiota, parasta Wappuradiota mikä Oulussa kuuluu FM-taajuuksilla. Vaikka eihän Wapusta suoranaisesti kuulukaan selviytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti