keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Kuinka ei pelata Counter Strike: Global Offensive -videopeliä


Vihdoin, tätä hetkeä on odotettu. Pääsen kirjoittamaan CS:GOsta. Jaksoin naputella kymmenen voittoa competitivessä, sain tietää rankkini, ja nyt olen täysin pätevä mestari pelissä. Yli vuoden päivät tähänkin urakkaan upposi. Rankiksi tuli loppujen lopulta, rumpujen pärinää, jännitysmusiikkia, tämä:

Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?

Kyseessähän on siis tietysti jokaisen suosikki Silver II, pelin toiseksi huonoin arvonimi. Eli kuulun pelin huonoimpaan 8%:iin. Rankkeja pelistä löytyy yhteensä 18, joten saavuttamisen iloa on tältä osin vielä tarjolla. Toisaalta en ole täysin varma voiko 42 tunnin vakaalla kokemuksella paljon parempia natsoja edes saada. Näin voi ainakin uskotella itselleen kun herää keskellä yötä huutaen ja itkien häpeästä hikisenä.


Tällainen hieman matalampi rankki on kuitenkin oikeastaan pettymys, sillä loppujen lopuksi kysehän on pelistä, joka kulminoituu ihmisten päähän klikkaamiseen. Onhan pelissä jotain muitakin sivuseikkoja, kuten kraanaattien käytön jalo taito, ryhmän saumaton yhteistyö, talouden hallinta ja strategiointi/psykologia, mutta lopulta aina jos ammut toisen ennenkuin hän ampuu sinut, voitat. Periaatteessa.

Joskus se vielä pomppaa siitä ovenkarmista oikeaan suuntaan.

Miksi sitten juuri Silver II? Koska en osu kursorilla päähän. Osun kyllä rintaan, kaulaan, käsiin ja välillä myös kutittelen varpaita, mutta pääasiassa pää on asia mihin en osu. Ja tämä taas johtuu enimmäkseen siitä, että aseen piippu kyntää jatkuvasti maata. On hankala osua päähän, jos siihen ei tähtää. Helpompaa on hätäpaniikissa jysäyttää jonnekkin keskikroppaan, joka on isompi maali, ja toivoa että ehdit pumpata vastustajan täyteen lyijyä ennen kuin hän reagoi kyljestä läpi tulevaan kuulaan. P90:llä tämä toisinaan jopa toimiikin.

Itsellänihän on napakka 1.06 KDR. On se isompi kuin yksi, mikä on tärkeintä.

Toinen iso syy matalaan rankkiin on varmasti kranaattien käytön vähyys/heikkous. CS GOssa kranaatit ovat muutakin kuin hassuja murkuloita joita voi nakella vastaantulijoiden päähän. Kun 5v5 tilanteessa pitää yrittää vyöryttää vastustajan päälle, tarvitsee aina jotain etulyöntiasemaa. Erilaiset kranaatit tarjoavat juuri tätä. Oma suhteeni näihin perunoihin voidaan tiivistää seuraavasti: en muista ostaa niitä, jos muistan ostaa, en muista käyttää, jos muistan käyttää, käytän huonosti, jos en käytä huonosti, en osaa hyödyntää niiden tarjoamaa etua.


Ehkä helpoin homma on talouden hallinta: jos ei ole rahaa, säästä. Jos on rahaa, niin osta tykkejä. Sama pätee strategioihin: mene paikkaan missä voit voittaa vastustajan ja äläkä laita päätä pöhköön paikkaan. Myöskään ei kannata vetää putkeen kymmentä kertaa samaa possujunaa A-saitille, sillä (yleensä) jossain vaiheessa vastustaja hoksaa mistä on kyse. Varmaan minulla olisikin enemmän mahkuja in-game leaderiksi näillä puheilla. Siinä ei tarvitse osata mitään, riittää että tietää. Joskin tietäminenkin lienee vähän heikoilla kantimilla.

Negev up in this bitch

Näillä eväillä sitten kohti Silver IV:tä. Saa nähdä montako vuotta sen saamiseen sitten menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti