lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kevättä ilmassa

Tänään Ulkomaailmassa käydessäni huomasin, että siellähän on kevät. Ei tarvinnut Salea edemmäs mennä kalaan kun kaikki neljä kevään tärkeintä kevään merkkiä täyttyivät.

Pultsarit
Varma kevään merkki katukuvaan ilmestyvä yleinen julkinen juominen. Toisinaan tätä harrastavat opiskelijat, toisinaan terassilla istuskelijat, mutta aika usein kyseessä ovat kuitenkin alan rautaiset ammattilaiset. Yleensä kesäaikaan on suosittua juoda kaupan edessä, juuri siinä pyöräparkin kohdalla mihin haluaisit jättää oman pyörän, kun ei lämpötilan vuoksi välttämättä tarvitse hakeutua sisätiloihin kiskomaan.

Teinit
Heti kun tiet ovat jossain määrin sulaneita, alkaa teinejä valua mopojen kanssa pihalle. Yleensä nämä jalkakäytävien kauhut hakeutuvat kaupan eteen, juuri siihen pyöräparkin kohdalle mihin haluaisit jättää oman pyörän, odottamaan kun yksi porukasta käy hakemassa energiajuomaa koko porukalle. Varma kevään luontoääni on myös paskalaatuisella kännykän kaiuttimella kuunneltu paskalaatuinen suomiräppi, jota tämä ihmissakki levittää ympäristöön.

Hauskin tähän liittyvä muisto on kun naapuruston kovimmat jätkät koittivat räpätä Pämppää-biisin mukana. Sitä myötähäpeän määrää.

Ruskea väri ja hajuKevään väri on ruskea (ja beige). Ruskeaa löytyy pyöräparkeista (joihin yleensä haluat jättää pyörän), lätäköistä ja niistä epämääräisistä viimeisistä "lumikinoksista". Pääasiassa isoimpia keskittymiä ruskeaa kuitenkin löytyy paikoista, mihin koira, jolla on tarpeettoman laiska omistaja, pääsee pyöräyttämään pieniä yllätyksiä. Ruskea on siitä mielenkiintoinen väri, että sen voi myös haistaa. Vaikka kevään tuoksu on yleensä varsin jees, niin joskus haju yllättää myös negatiivisesti.

Hiekoitussora liian ohuen tennarinpohjan alla
Heti kun lämpötilan etumerkki muistuttaa etäisesti plussaa ja pahimmat lätäköt ovat kuivuneet, tekee mieli pyöräyttää jalkaan kesäkengät. Yleensä jo ensimmäisen koiranlenkityksen aikana kuitenkin hoksaa, että kaupungin teidenhuollolla on tehty hommia tyypillisellä tahdilla kun sepelin päällä talsiessa kivet puskevat pohjasta läpi. Toki osansa saattaa olla H&M:n viiden euron riistäjätennareilla, joissa laatu ei ainakaan ole ollut se ykköspointti. Juhannukseen mennessä tämäkin tuska on ohitse.

PS: Tajusin viimein mistä siinä kaivannaisalan mainoksessa oli kyse. Se vihainen kitaranainen edusti rockkia, eli sitä musiikkigenreä. Hauskaahan tässä on kuitenkin se, että rock on englanniksi kivi, mikä on varmaan tärkeä asia kaivannaisalalla. En tiedä, en ole opiskellut. Harmi että kuitenkin tajusin tämän vasta hakuajan sulkeuduttua, olisin voinut vielä vaihtaa alaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti