lauantai 23. huhtikuuta 2016

Aikuisen ihmisen diplomi-insinöörivappu 2016

Kuten nokkelammat ihmiset ovat jo huomanneet, Oululainen Teekkariwappu on alkanut. Itse en enää vietä opiskelijawappuja koska olen valmistunut, vaan sen sijaan vietänkin aikuisen ihmisen diplomi-insinöörivappua. Näillä kahdella on pienen pieniä eroja. Tämän blogin kuvasarja puhukoon puolestaan.

Tiistai 19.4.
Pyöränkorjailuhommia. Napavaihteellinen takavanne levisi, ja koska napavaihteistojen korjaaminen on vähintäänkin perseestä, on helpompaa vaihtaa koko takavanne. Toki kolmivaihteisesta pyörästä tuli nyt yksivaihteinen, mutta parempi sekin on kuin nollavaihteinen.

Pitsa maistuu myös diplomi-insinöörille. On yleensä järkevämpää ottaa kuva pitsasta ennenkuin se on syöty, mutta uskokaa pois, tässä oli pitsa. Kebab-kana-feta-majoneesi pitsa. Voisin syödä samanlaisen vaikka samantien.

Keskiviikko 20.4.
Aikainen herätys on aina ankeaa, erityisesti kun joutuu töihin herätyksen jälkeen. Oikeastaan ainoa hetki, milloin aikainen herätys ei tympäise, on silloin kun saa nukahtaa samantien kun herätyskellon sammuttaa. Silloin herätyskellon käyttäminen on toisaalta vähintäänkin kyseinalaistettavaa toimintaa.

Pyykin peseminen on ehkä kotitöistä ikävin. Varsinkin yleisessä pyykkituvassa. Puolen tunnin välein pitää könytä pyykkitupaan viemään pyykkiä, laittamaan pyykkiä kuivausrumpuun ja hakemaan pyykkiä. Jos välissä koittaa tehdä jotain kehittävää, niin hyvin alkanut keskittyminen menee hukkaan kun pitää käydä huolehtimassa pyykeistä pyykkituvassa.

Oli pyöränkorjailu niin mukavaa että siitä riitti vielä seuraavallekin päivälle. Pyörien rassailu on periaatteessa ihan hauska harrastus, mutta siinä vaiheessa kun joutuu taivasalla kevään viimeisessä lumisateessa kiristelemään renkaita, alkaa hermokin kiristellä parinkymmenen newtonmetrin voimalla. Tämä hylsyavainsarja on muuten Tokmannilta ostettu, maksoi kympin. Alkuperäinen hinta 40 euroa, alennettu hinta 20 euroa ja kassalla hinta oli lopulta 10 euroa.

Yhdenkään diplomi-insinöörin vappu ei ole täydellinen ilman laskujen makselua. Tänään kohteekseni joutui sähkölasku, jonka sain Vattenfallilta. Olin Vattenfallin asiakas noin kaksi päivää, kunnes tajusin että vanha sopimus tuli halvemmaksi ja vaihdoin takaisin. Tämän takia kai aikuisen ihmisen pitäisi tietää paljonko sähköstään maksaa.

Torstai 21.4.
Tänäänkin piti käydä töissä. Jos lomalle jääminen on aina näin stressaavaa niin en enää ikinä jää lomalle. Luulisi, ettei harjoittelijalla ole kauheasti niin tärkeitä tehtäviä, mutta tuntuu että vähän ennen lomaa jokainen nykäisee hihasta ja sanoo "teeppä tämä ennenkuin ensi viikolla lähdet".

Päivän treenit. Pitää harjoitella että osuu päähän. Sain vinkin että kannattaa tähdätä ylemmäs, ja seuraavassa deathmatchissa olinkin sitten kolmanneksi paras. Yksinkertaiset neuvot ovat parhaita. Vielä kun muistaisi saman neuvon pistoolin kanssa compissa niin olisi jo pro.

Vaikka onkin varaa tiskikoneeseen niin silti joitain astioita joutuu tiskaamaan käsin. Esimerkiksi puulasta(a) ei kannata laittaa tiskikoneeseen, ja paistinpannukin on vähän niin ja näin. Tiskaaminen on se kotityö mikä on toiseksi tympäännyttävintä, se on turhan monotonista hommaa. Tiskikone oli ehkä paras sijoitus ikinä.

3D-mallintaminen on hankalaa, kuten kuvasta näkyy. Nämä kaksi härrävärkkiä ovat olevinaan avaruusaluksia. Ehkäpä ne ovat tunnistettavia. Voi edelleen olla parasta ettei luovu päivätyöstään ihan hetkeen.

Perjantai 22.4.
Vaihtelu virkistää arkea. Jotain erilaista voi kokeilla esimerkiksi käyttämällä fyysisen herätyskellon sijasta kännykän herätyskelloa. Milloinkas sitä ihminen enemmän kaipaisi piristystä kuin herätessä päivittäisestä koomasta, josta virkoaminen on aina yhtä työlästä.

Nautit elämästäsi yhtä paljon kuin aamupalastasi. Tämä puuro on ihan ok.

Toimiston rumin muki.Piti lopettaa kahvinjuonti murhaavan närästyksen vuoksi, ja korvaava aine on luonnollisesti tee. Yllättävän hyvää, joskin ei kai kukaan ikinä ajattele "voisinpa juoda kupin teetä" samalla tavalla ajattelisi että voisi juoda kupin kahvia. Tee on vähän kuin köyhän miehen kahvia.

Koiravahtihommia kolmatta päivää putkeen. Ei tässä muuten mitään, mutta Counter-Strikeä pelatessa koira yleensä näykkäisee varpaasta aina väärällä hetkellä. Ja tällaista pikkupötykkää saa käyttää niin tiuhaan pihalla että hyvä jos ehtii yhtä matsia pelata.

Ehdin ottaa oluen jääkaapista kunnes sain viestin jossa kyseltiin että lähtisinkö pelaamaan sulkapalloa. Harvoin tällaista kuulee, mutta sulkapallo vei kerrankin voiton oluesta. Ehkä huomenna sitten olutta.

Tässä voisi olla kuva pyörästä, mutta laiskuus ja huonomuistisuus johtivat siihen että kuva jäi ottamatta. Syy, miksi olisin halunnut ottaa kuvan pyörästä, oli se että se hajosi jo perjantaina, toisena päivänä "korjaamisen" jälkeen. Alan hiljalleen ymmärtää miksi ihmiset varastavat pyöriä.


Näinkin jännittävää juhlintaa valmistuneella Aikuisella Ihmisellä. En ole edes katkera (olen helvetin katkera).

Ensi viikolla kuitenkin loma. Blogin päivitystahti saattaa hidastua samalla kun kaljanjuonnin määrä kiihtyy. Muutenkin pieni luova tauko saattaa olla ihan tarpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti