perjantai 11. maaliskuuta 2016

Tein pelin: General Mayhem

Harrastan ohjelmointia, ja aika usein tarkalleen ottaen peliohjelmointia. Eli kun pääsee töistä koodaamasta kotia niin ensimmäisenä läväytetään Unity ja Visual Studio tulille ja aletaan koodaamaan lisää. Sain tässä nyt suunnilleen kuukauden kestäneen peliprojektin siihen kuosiin, että viimein on jotain esiteltävää. Hätäisimmille tästä linkki, ja disclaimer että peli ei ole vielä suoranaisesti valmis.

General Mayhem on vuoropohjainen korttipeli, jossa tavoitteena on lätkiä vastustajan kenraali kenttään. Korteilla. Inspiraationa käytin Ants-peliä, joka on joskus vuonna nakki julkaistu freeware-peli. Ilmeisesti pelistä löytyy myös jonkun tekemä selainpelikopio. Alkuperäinen peli tuli jollain vanhalla demo-CD:llä, ja sen kanssa kului yllättävänkin paljon aikaa. Pelistä teki koukuttavan sen yksinkertaisuus ja hauskuus, ja vielä vuosienkin jälkeen kyseisen pelin muistaa, eli kai se oli hyvä.

Pelin kulku lyhyesti tiivistettynä: molemmilla pelaajilla on linnoitus ja kenraali sekä erinäinen määrä resursseja (miesvoimaa, varusteita ja moraalia). Vuorollaan pelaaja voi pelata erilaisia kortteja, jotka vaikuttavat tavalla tai toisella linnoitukseen, kenraaliin, resursseihin tai resurssien generointiin, omiin tai vastustajan. Hyökätessä yleensä pitää ensiksi tuhota linnoitus, jonka jälkeen kenraalin voi silitellä. Pelaaja, jonka kenraali kuukahtaa ensiksi, häviää. Melko helppo selittää, helpompi pelata.

Ai että mitä silmänkarkkia.
Onko peli valmis? Ei, kaikkea muuta. Grafiikat pitäisi työstää fiksuiksi/yhdenmukaisiksi, äänet puuttuvat kokonaan, kortit on huonosti tasapainotettu ja bugeja tulee vastaan tasaiseen tahtiin. Esimerkiksi juuri ennen kuin ajattelin pistää pelin ladattavaksi, niin huomasin että jos yksinpelissä haluaa jäynätä niin AI:n vuorot voi skipata painamalla "Skip Turn"-nappia heti kun oma vuoro vaihtuu. Pikkuvikoja. Tällä hetkellä toiminnalisuus vastaa sitä vanhaa Ants-peliä, ja päälle olisi tarkoitus alkaa rakentamaan uusia juttuja.

Laitoin pelin jo eilen tarjolle, ja vastaanotto on ollut jo aika huikea:
Molemmat lataukset ovat itse asiassa itse tekemiäni testilatauksia.

Mutta halusin kerrankin laittaa jonkinlaista statuspäivitystä jostain projektista mihin laitan aikaa. Yleensä kai kannattaa laittaa ladattava versio vasta sitten kun peli on valmis, mutta tiedän että sitä päivää ei ikinä tule. Yleensä motivaatio häviää vähän ennen valmistumista ja sitten pitää aloittaa uusi projekti. Ties vaikka kuitenkin nyt yllättävä motivaatio iskisi kun näkee kaikki ne lataukset jotka saan. Ensi viikolla olisi tarkoitus pukata ensimmäinen päivitys, jossa olisi otettu vähän huomioon pelin tasapainottamista ja äänien puutetta.


Loppuun vielä runo. Saattaa olla tai olla olematta lainattu siitä yhdestä biisistä joka soi radiossa. Insipiraatio tähän löytyi töissä kääntäjän kanssa rähistessä.

"Että mitähän vittua
mulla alkaa huumori loppua
kiva et on committeja
mut frendit ei tee puukkoja

Että mitähän vittua
kohta alkaa leego tippua
sun jurrikoodailuista
kuulin vähän juttua"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti