sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Parempi blogi: Screenshots of Despair

"Parempi blogi"-osiossa kerrotaan blogeista, jotka saattavat jonkun mielestä olla parempia kuin tämä blogi. Tuskin oikeasti ovat, mutta saahan ihmisillä olla vääriä mielipiteitä.

Screenshots of Despair on blogi, jota on olen aina ja joka paikassa yrittänyt mainostaa ihmisille, koska se kuvastaa mielestäni niin täydellisesti ihmisen ja tietokoneen välistä kanssakäymistä. Käytännössä blogi koostuu vain screenshoteista erinäisistä tilanteista, joissa tietokone sanoo kylmästi ei tai muuten vain ilkeästi/pelottavasti/masentavasti käyttäjälle.


Jokainen ohjelmistoteollisuudessa työskentelevä tietää tämän.
Tokihan jokainen näistä vastauksista on oikeasti pohjimmiltaan ihmisen tekemä. Mutta kun tietokone antaa ne kylmästi, ilman kontekstia, toisinaan jopa juuri sopivasti vääristäen, niin ne tuntuvat hassuilta. Ja no, osa on juurikin sitä itseään: ironiaa tietokoneen ja käyttäjän suhteesta.

Perus sunnuntaiaamu.
Tähän blogiin liittyy myös yksi elämäni suurista saavutuksista: lähetin kuvan, ja se julkaistiin blogissa! Periaatteessa tietty jos blogin kirjoittaja julkaisee kaikki blogiin lähetetyt kuvat niin se saattaa heikentää saavutusta, mutta en ole antanut tämän häiritä.

FTL:ää pelanneet tietää.
Ja no, myönnettäköön, iso osa postauksista on ehkä vähän täytettä, mutta silloin kun osuu niin ääneenkin joutuu nauramaan. Ja osa postauksista on ulkomaailmasta eikä tietokoneen ruudulta, mikä ei toki sinänsä ole väärin jos sopii teemaan. Suosittelen ainakin vilkaisemaan, blogi löytyy tästä linkistä.

Näköalaistuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti