maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen 2016

Pääsiäinen oli, ja pääsiäinen meni, eikä pääsiäisestä loppujen lopuksi jäänyt paljoa muuta jäljelle kuin muutama tuhatta kilokaloria suklaamunista ja jäätävä nuha. Loma kului pääasiassa kiertäessä perhettä ja muita tuttuja pitkin poikin Pohjanmaata.

Torstaina alkoi loma, ja samana päivänä käväisin äidin tykönä. Vaivanpalkaksi vierailusta sain kaksi hienoa mukia: Arabian jokin muki (luotan että tällä on paljon rahallista arvoa) ja hauska lehmämuki (tämän vien töihin). Ja söin perinteistä pääsiäiskinkkua. Parhaat perinteet ovat ne, joihin liittyy kinkku.

Mukeilla miljonääriksi
Perjantaina askartelin pajunvitsoja avokin siskontyttöjen kanssa, koska ilmeisesti etelämmässä on tapana virpoa pitkäperjantaita seuraavana lauantaina. Koska miksi ei? Seuraavaksi varmaan joululahjat jaetaan juhannuksena. Ja pääsiäisenä syödään kinkkua. Joka tapauksessa, pajunvitsailutaidot ovat ilmeisesti vähän ruosteessa, sillä aika kökköjä niistä tuli. Onneksi en itse virponut niillä, olisi voinut nolottaa.

Lauantaina tuli sitten katsottua koiranpentuja. Söpöjä pikku palleroita. Aika väsyneitä tosin olivat. Ihailtavaa on kyllä se, miten huoletta yksi koiranpentu voi kävellä toisen nukkuvan koiran yli sen kummempia tunnontuskia tuntematta, ja lopulta lyssähtää toisen päälle nukkumaan. Saa kuitenkin nähdä onko perheenlisäystä luvassa.

"Huomioi olemassaoloni, ihminen"
Illasta oli tylsää aikaa, joten kokeilin Elisa Kirja-palvelua. Aiemmin olen Kindleä käyttänyt, koska suomeksi on hyvin hankala löytää mielenkiintoista kirjallisuutta ja Kindle nyt tuntuu äkkiseltään parhaalta ulkomaisen kirjallisuuden kaupalta. Nytkin löytyi aika nihkeästi mitään mielenkiintoista, mutta Alivaltiosihteerin "Joukossa virallisuus tiivistyy" -kirja oli ihan viiden euron väärti. Jos sattuu tietämään hyviä suomalaisia e-kirjakauppoja niin voi suositella.

En tiedä saako tätä mitenkään järkyvästä näkymään mobiililla.
En tiedä johtuiko vieraasta koirasta vai appivanhemmista, mutta sunnuntaina sain ehkä elämäni pahimman allergiareaktion. Siinä vaiheessa, kun herää yöllä eikä tiedä valuuko vettä enemmän silmistä vai nenästä ja henkitorvesta lähtee lähinnä kukkopilliä muistuttava ääni, voi alkaa huolestua. Heinixiä meni viikonlopun aikana aika paljon, toisinaan siitä oli apua, toisinaan se aiheutti lähinnä kauhean väsymyksen. Lienee aika hankkia itsensä allergiatesteihin pitkästä aikaa.

Autossa kertyi loman aikana 761 kilsaa, mikä on vähän enemmän kuin tarpeeksi neljälle päivälle. Radiota tuli kuunneltua iso osa matkasta, enkä kuollaksenikaan tajua miten radio ei ole vielä kuollut. Mainoksia, rasittavia juontajia ja samat 20 biisiä joka kanavalla. Ensi kerralla kun radiosta tärähtää "Että mitähän vittua", en käännä kanavaa toiselle vaan käännän auton vastaantulevan rekan alle.
Ja kuten kunnon lomaan kuuluu, niin lopputuloksena on enemmän väsymystä kuin rentoutumista. Olen keskimäärin aika huono nukkumaan, mutta onnistuin nyt nukkumaan yli 12 tuntia putkeen. En muista milloin viimeksi olisin onnistunut nukkumaan edes kahdeksan tuntia yhtä soittoa. Tänään olen sitten keskittynyt tekemään sitä mitä osaan parhaiten: en mitään. Melkein sanoisin että tänään onkin loman mukavin päivä. Onneksi huomenna pääsee takaisin töihin.


PS: En nähnyt yhtään munarikkaan pääsiäisen toivotusta, tämä blogi selkeästi toimii.
PPS: Tällä blogilla on nyt yli tuhat katselukertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti