keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Top-10 paavinimet.

Paaveilla on paavinimiä. Mutta paaveja on niin paljon, ja paavinimiäkin on kauheasti. Todennäköistä on, että joku ihminen joutuu vielä elämässään tilanteeseen, jossa hän valitsee itselleen paavinimen. Mahdollista on, että se on joku tämän blogin lukija. Siksipä haluan auttaa ihmisiä listaamalla mielestäni kymmenen parasta paavin nimeä kautta aikojen

10. Victor
Kohtuullisen tavallinen, mutta silti voitokas nimi. Ihan jees, mutta ei tällaisella mitään oikeasti voiteta. Lopputulos = ei.

9. Callistus
Suomenkieliset sanat erilaisilla kirjaimilla kirjoitettuna on hassuja. Itse aina hihittelen töissä kun kirjoitan bashin sijasta pash.

8. Bonifacius
Jos on katsonut Pulkkisesta piispa-sketsejä niin niissä mainitaan Paavi Bonifacius II.


Syy, miksi Bonifacius II:sta kutsutaan mulkuksi mieheksi 1500 vuotta myöhemmin suomalaisessa komediasarjassa on varmaan se, että hän vaihtoi ajanlaskun alkamaan Jeesuksen syntymävuodesta Rooman perustamisvuoden sijasta.

7. Paschalis
Höhö paskalis.

6. Felix
Felix, felix felix, herkkuja ruokapöytään. Tai kuten Felixin slogani nykyään menee, "Felix tuntee suomalaisten maun" mikä on paska myyntilause. Ja sitä paitsi viittaa kannibalismiin suomalaisten syömisellä.

5. Innocentius
Jos omaa viattomuutta pitää oikein korostaa nimessä, niin silloin on kyseessä vähintäänkin epäilyttävä henkilö. Aina voi silti yrittää salata sitä mitä on harrastanut kuoropoikien kanssa.

4. Vitalianus / Pontianus
Joku anus-läppä piti laittaa mukaan, ja oli vaikea valita Vitalianuksen ja Pontianuksen välillä. Siispä en valinnut

3. Simplicius
Yksinkertainen jätkä tarvitsee yksinkertaisen nimen. Hyvä valinta jos muuta ei tule mieleen.

2. Hilarius
Voi olla vaikea ottaa vakavasti uskonnollista johtajaa joka haluaa tulla kutsutuksi jättikokoisen lastenohjelmasta tutuksi tulleen hiiren nimellä. Ei sentään niin huono vaihtoehto kuin "Aku Ankka" tai "Muumimamma".

1. Urbanus
EHDOTTOMASTI paras ja nimenomaan katu-uskottavin paavin nimi. Jos olisin 70-vuotias neitsyt, vaihtaisin nimeni Urbanukseksi samantien. Tällä nimellä ei varmaan kauaa tarvitsisi olla neitsyt.Jos mikään näistä ei säväytä, niin aina voi keksiä oman paavinimen. Valitsee latinan sanakirjasta jonkin näpsäkän sanan ja käyttää sitä. Latina on kuollut kieli, ei kukaan kuitenkaan enää tiedä tarkoittaako se jotain.

Kirjoittaja kävi Maltan lomalla katol(l)isessa katedraalissa, jonne sai parin euron alennuksen ISIC-opiskelijakortilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti