perjantai 25. joulukuuta 2015

Red Hot Chili Peppers, Lidl ja kinkku

Tästä blogista alkaa kovaa kyytiä kehkeytyä markkinoijan märkä päiväuni. Ensin syväluotaava analyysi kinkkupaketin sielunelämästä, ja nyt katsaus Lidlin Facebook-kampanjaan, jossa jaetaan kinkkua. Ilmeisesti kinkku on myös suosiossa. Jos joku ei ole Facebookissa törmännyt, niin Lidlin kampanjassa joka päivä laitetaan kinkkuaiheinen kuva-arvoitus, johon sitten pitää kommentoida arvoituksen oikea vastaus. Sinänsä ihan hauskaa.

Tiedetään, tiedetään.
Se, missä tämä kampanja mielestäni (periaatteessa) epäonnistuu on vastausten lähetyskeino kommentoimalla. Esim. ylläolevaan arvoitukseen oikea vastaus on Red Hot Chili Peppersin Under the Bridge (tiesin ennenkuin katsoin kommentteja). Red Hot Chili Peppers lyhennetään RHCP. Kommenttikentässä oli kuitenkin yksi vastaus, jossa oli lyhenne RCHP. Sinänsä pikkujuttu, kirjoitusvirheita tapahtuu kaikille. Mutta siinä vaiheessa kun puolessa vastauksista on sama typo niin alkaa epäilys herätä tietävätkö nämä ihmiset oikeasti aiheesta mitään vai "lainaavatko" vain kaverin vastausta.

Facebookin kommentikentässä tyhmyys tiivistyy.
Mitä järkeä on sitten kilpailussa, jossa toisen vastauksen voi pölliä parhaaksi näkemällä tavalla, oli se sitten aivoton Ctrl+C Ctrl+V tai asian muotoilu omilla sanoilla? Osallistumisen maksimointi. Ensinnäkin kommenttikenttään kommentointi on näppärän helppo keino osallistua arvontaan vrt. vastauksen syöttö erillisellä sivulla olevaan arvontasovellukseen. Toisekseen, kun saa oikean vastauksen aivoja käyttämättä ja melkein tahtomatta, on helpompaa osallistua. On lähestulkoon pakko osallistua. Toivon kuitenkin ettei tässä nyt tyhmimpiä zombeja ole palkittu millään.

Eli kampanja mielestäni epäonnistui reilun arvonnan suorittamisessa ja osallistujien huomioonottamisessa. Toisaalta, kampanja Lidlin kannalta varmaankin onnistui varsin hyvin, sillä heidän tavoitteenansa on kuitenkin ollut maksimoida osallisujat ja saada mahd. paljon näkyvyyttä yhdellä kinkulla. Henkilökohtaisella tasolla aivan sama (kirjoita pitkä jorina aiheesta joka on "aivan sama", niinpä niin).

Kirjoittaja ei aja K- tai S-mafian asiaa, vaikka onkin ollut Prismassa vajaan vuoden töissä. Kirjoittaja myöskin tykkää kinkusta.

PS: Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

28987656-Smiling-muscular-man-posing-in-sexy-santa-outfit-offering-gift-on-black-background-Stock-Photo.jpg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti