lauantai 12. joulukuuta 2015

Isona minusta tulee...

...rikas (paskat).

Jokainen on kai joskus haaveillut joskus jostain työstä. Kai? Tai vaihtoehtoisesti haaveillut löhöilemisestä tekemättä mitään, mikä ei sinänsä ole ollenkaan väärin. Itsekin haluaisin. Joka tapauksessa, mietin jostain syystä tänään mistä kaikista töistä sitä on elämänsä aikana haaveillut, ja tässä blogitekstissä olisi suurinpiirtein kronologisessa järjestyksessä hyviä ajatuksia mitä vuosien varrella on ollut. Voi arvata kummassa päässä juttua on ne nuoremman tyypin haaveammatit.

Astronautti
Kaikkihan ovat pienenä halunneet olla astronautteja ja käydä avaruudessa. Ehdottomasti astronautteja, ei kukaan ikinä halunnut olla kosmonautti. Onneksi (?) nykyään on jo niin aikuistunut että ei enää halua, ja vaikka haluaisikin niin ei uskaltaisi. Tyhjyydessä kelluva peltipurkki ei varsinaisesti sovi hermoheikolle ihmiselle.

Ritari
Myönnettäköön, minulla saattoi olla pienenä hieman romantisoitu kuva keskiajasta. Jostain syystä tuntui hienolta ajatukselta olla ritari ja ratsastaa hevosella ympäriinsä peltikiuas päällä. Jos kuitenkin nykyään tarjottaisiin työpaikkaa miekanheiluttelijana Lähi-Idässä niin todennäköisesti olisin yhteydessä poliisiin työnantajasta.

Poliisi
Kun olin pienempi, yksi kaverini ilmoitti haaveammatikseen rosvon (täysin vakavissaan tottakai, nykyään opiskelee media-alaa, joten ei se kauheasti metsään mennyt). Siihen piti tietysti vastata että itse haluan olla poliisi, koska olin jo silloin tosi-hauska viisastelija. Muita erityisiä intressejä alalle ei ikinä ole ollut.

Stunt-näyttelijä
Hengenvaarallista kikkailua pienellä palkalla? Mikäpä jottei. Paitsi että tämänkin suhteen olen tullut vanhaksi vellihousuksi. En uskalla edes autolla ajaessa vetää käkkäriä tyhjällä parkkipaikalla "koska se voi käydä kipeää" kun joku kännissä usuttaa, niin en tiedä miten uskaltaisin ajaa moottoripyörän liekehtivän kerrostalon ikkunasta läpi samalla kun ammutaan kovilla päin.

Kokki
Tämä ajatus tuli yläasteella, koska ajattelin että ruoan kanssa olisi kiva työskennellä. Ja varmasti olisikin, voisi pyöräyttää välillä jotain muutakin kuin makaronimössöä ja jauheliharisottoa. Onneksi opinto-ohjaaja puhui minut tästä pois: "Sulla on ollu tuo astma nii voi mennä jauhoja henkeen, ei kannata". Jälkikäteen ajateltuna ihan hyvä, en varmaankaan olisi kestänyt kokkikoulua pitkään.

Antti Niemi (se jalkapalloilija)
Vaikka onkin tietokoneen ääressä viihtyvä patalaiska läskipaska, ei se silti estä haaveilemasta Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahdin paikasta. Sitä paitsi jalkapalloa pelatessa olen murtanut itseäni sen yhden ainoan kerran. Rankkaria torjuessa pallo suoraan peukaloon, seuraavana päivänä mukavasti turvonneena päivystykseen. Ensimmäinen ja viimeinen kerta kun on pantu lasta. (HEHE HAUSKAA kasva aikuiseksi senkin mulq)

DJ
DJ tarkoittaa tässä yhteydessä sitä tyyppiä, joka soittaa isoilla festareilla teknojytkettä kun ihmiset krebaa innostuneena, ei sitä tyyppiä joka palkataan kerran kuussa lähipubiin soittamaan suomirockia ja kasaria ettei baarilta lähde jatkoaikaluvat "ohjelman puutteen" vuoksi. Toisesta on kokemusta n. kolmen vuoden ajalta, toisesta n. puolen tunnin ajalta. Saa itse arvuutella kummasta on enemmän.

Koodari
Jos sanoo, että "haluaa koodariksi", se on suunnilleen yhtä informatiivistä kuin "haluta tehdä jotain puulla". Haluaako istuttaa puita, kaataa puita, rakentaa jotain puusta yms. Joskus kuitenkin päätin että haluan koodata, ja sillä tiellä yhä (toistaiseksi) ollaan. Käytännössä työ koostuu kahvista, kissakuvien katselusta, uskomattomasta vitutuksesta, kyvyttömyyden aiheuttamasta kriisista ja pienestä määrästä C:tä.

Kemisti
Lukiosta lähtiessä sain jonkin päähänpiston haluta kemistiksi, joskaan tähänkään päivään mennessä en oikein tiedä mitä, miksi tai missä kemistinä pitäisi tehdä. Pyhästä kemia-fysiikka-pitkä matematiikka kolminaisuudesta kemia oli kuitenkin ainoa missä en ollut huono, joten hain opiskelemaan kemiaa (ja pääsinkin sisään), mutta päädyin kuitenkin tietotekniikalle. Aina voi alkaa puistokemistiksi.

3D-mallintaja/animaattori/konseptitaiteilija
Tämä on itse asiassa aika uusi ajatus. Harmi vain että puuttuu lähestulkoon kaikki visuaalinen taito mitä vaaditaan, ja harmikseni en ole varsinaisesti vielä päässyt tästä haaveesta yli. Pitänee opetella piirtämään muutakin kuin kreikkalaisia aakkosia ja harkita alanvaihdosta jos joskus näyttää siltä että osaa jotain.

Julkkisbloggaaja
Koska tottakai. Pari kertaa viikossa lätisee nettiin jotain hauskaa, ja sillä elättää itsensä. Miksipäs ei? Tosin on kai helpompaa olla bloggaava julkkis kuin julkkisbloggaaja. Pitäisi kai tehdä jotain skandaalinomaista ja saada miljoonia lukijoita.

Kuten listaa lukiessa käy ilmi, on unelma-ammatit ajan mittaan muuttuneet yhä tylsemmäksi ja tylsemmäksi, jos sitä nyt ei joku osannut päätellä. Sitä se ikä ja iän tuoma realismi ja iän tuoman realismin tuoma elämän vaikeus kai teettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti